Sport over borders, Uključi se!, Čazma Natura, Rekonstrukcija i dogradnja DV Pčelica, Za čazmanske mališane zajedno,  Energetska obnova PŠ Grabovnica, Čuvajmo okoliš zajedno, Obnova Vatrogasnog doma u Dapcima, WiFi4EU  – projekti su za koje je Grad Čazma iz europskih fondova osigurao ukupno gotovo 40 milijuna kuna: „Neki od njih već su provedeni, neki su u tijeku, dok kod drugih tek kreće realizacija. U svakom slučaju, svima im je zajednički krajnji cilj, a to je poboljšanje uvjeta i kvalitete života naših građana“, poručuje gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

Iako se o ovim projektima već dosta toga zna, bit će predstavljeni u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata.

Dani otvorenih vrata EU projekata, koji su sufinancirani novcem tehničke pomoći u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija” iz Europskog fonda za regionalni razvoj, otvoreni su od 9. do 19. svibnja. Razvojna agencija Čazma i Grad Čazma uključili su se u provedbu aktivnosti organizirajući dana 17. svibnja Dane otvorenih vrata, pod nazivom “EU PROJEKTI U ČAZMI”.

Sudjelovat će i djeca iz DV „Pčelica“ Čazma koja su, zahvaljujući jednom od ovih projekata, dobila sportsku opremu. Sve će uljepšati i nastup malog zbora, Malih čazmanskih slavuja, stoga pozivamo građane na druženje u petak, 17. svibnja, od 10 do 12 sati, na gradskom trgu u Čazmi.