Nakon što je gotova dogradnja i obnova Dječjeg vrtića Pčelica u Čazmi danas je izvršen očevid zadovoljava li vrtić propisane tehničke i higijenske uvjete prostora u kojem se izvodi djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja. Komisija iz Županije je došla utvrditi kako je vrtić dograđen, je li sve po propisanim zakonima i pedagoškim standardima i dobiveno je zeleno svjetlo i može se početi raditi s djecom u novim prostorima dograđenog dijela vrtića, saznajemo od ravnateljice  vrtića Martine Kovač:

– Mi ćemo već danas obavijestiti roditelje da djeca mogu krenuti u ponedjeljak 9. ožujka na adaptaciju. Kolegice će zvati sve da mogu dovesti svoju djecu u ponedjeljak. S ovom dogradnjom dobili smo dvije skupine u kojima će moći boraviti djeca koja su trenutno kod kuće i čekaju da krenu. Dobili smo i jedan veliki prostor novog dječjeg igrališta, dograđenu kuhinju i kompletno opremljen i obnovljen prostor starog dijela vrtića, novu didaktiku i materijal za rad – rekla je ravnateljica Martina Kovač.

Čazmanski vrtić nije imao listu čekanja, no ovom dogradnjom će se ipak povećati broj djece koja će krenuti u vrtić što posebno veseli sve djelatnice vrtića:

– Veselimo se novim mališanima, tome što imamo dovoljno djece i što ne pada natalitet u Gradu Čazmi – zaključila je ravnateljica Kovač.

Radove vrijedne 6,2 milijuna kuna financirala je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, iz Programa ruralnog razvoja.

(superportal.hr i Grad Čazma)