Dječjem vrtiću „Pčelica“ Čazma odobrena je potpora u iznosu od 6,3 milijuna kuna za dogradnju. Projekt, koji je izradila Razvojna agencija Čazma, bio je prijavljen na Mjeru 7.4.1., Programa ruralnog razvoja te je osvojio 65 bodova i visoko 8. mjesto na listi projekata. Ukupno su bila prijavljena 464 projekta, a samo su 102 ostvarila potporu.

Proširenjem, dobit će se prostor za dodatne dvije skupine te povećati kuhinja i praonica, koje trenutačno ne zadovoljavaju potrebe.

Grad Čazma daje iznimnu važnost predškolskom odgoju što se vidi kroz dosadašnja ulaganja u zgradu vrtića na kojoj je bilo građevinskih zahvata i opremanja da bi se postigao potreban standard:

– Treba istaknuti, kod nas nema listi čekanja, dakle kod nas svi koji imaju želje pohađati vrtić, svi su upisani. Ovom dogradnjom ćemo povećati kapacitet i sigurno vidimo da je projekt jako zanimljiv, da će on dati novo ruho ovoj zgradi, da će se urediti kuhinja, sanitarni čvorovi u postojećem dijelu, ali ovaj novi će zasigurno podignuti i pedagoški standard i rad u vrtiću. Ja vjerujem da će to i roditelji pozdraviti, smatra gradonačelnik Pirak.

Grad Čazma, kao osnivač, prijavio je i projekt rekonstrukcije starog dijela vrtića – obnovu vanjske ovojnice, rekonstrukciju grijanja i izmjenu rasvjete, što će doprinijeti smanjenju potrošnje energenata, na natječaj Ministarstva za demografiju, socijalnu politiku i mlade, gdje možemo ostvariti potporu od 70%. Vrijednost projekta je 905.000 kn. Ovime bi završila kompletna obnova čazmanskog vrtića.