Društvo „Naša djeca“ Čazma, uz podršku Grada Čazme, uključilo se u projekt Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ – „Sigurni prostor u zajednici / Rješenja za djecu i mlade u novim društvenim okolnostima“. Riječ je o stvaranju novog prostora na otvorenom u kojem će se djeca i mladi moći družiti i izvoditi različite kreativne aktivnosti. Bit će to drvena nadstrešnica izgrađena na sajmištu u Čazmi, koja će služiti kao natkriven prostor za okupljanje na otvorenom, s obzirom na „novo normalno“ i pandemiju uzrokovanu virusom Covid 19. Otvoreni prostor služit će mladima kao mjesto za učenje i druženje tijekom cijele godine.

Također, održat će se nekoliko radionica za djecu i mlade, o jačanju liderskih vještina, angažmanu volontera i pitanju rodne ravnoteže u ruralnim zajednicama.

Sudjelovanje u projektu „Sigurni prostor u zajednici / Rješenja za djecu i mlade u novim društvenim okolnostima“ provodi se u sklopu programa Global Challenges Local Solutions financiranog od strane Academy for the Development of Philanthropy in Poland. Trajat će od početka listopada do kraja ožujka sljedeće godine.

“Zamah” promiče razvoj filantropije koju smatraju nužnim preduvjetom za razvoj civilnog društva. Njihova je svrha, tvrde, razvoj lokalnih zajednica i stoga pružaju podršku inicijativama građana, promiču razvoj zapostavljenih i ruralnih krajeva Hrvatske, volonterske aktivnosti članova malih zajednica i osobito aktivnu uključenost građana u rješavanju problema njihovih zajednica.