U Martincu su pri kraju radovi na vodovodnoj i plinovodnoj mreži, radi se zadnjih 300 metara čime će svih 36 naselja Grada Čazme biti pokriveno vodovodnom i plinovodnom mrežom. Danas su radove obišli gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak i direktor Komunalija Ivan Beljan. Ovaj tjedan radovi bi trebali biti završeni i desetogodišnji rad uz uloženih 35 milijuna kuna trebao bi biti dovršen.

– Nije bilo jednostavno završiti ove radove zbog raštrkanosti naselja i konfiguracije tla. Sljedeći korak što moramo raditi je odvodnja. Kad smo doveli vodu, kanalizacijski sustav je za sljedeće četverogodišnje razdoblje ono što moramo napraviti – kazao je gradonačelnik Pirak.

Cijena priključka na vodovodnu mrežu je 2.500,00 kuna, a s obzirom na nestašicu vode u bunarima koja je svake godine sve češća očekuje se povećanje broja priključaka rekao je gradonačelnik Pirak i dodao: – Ono što je bitno, moramo se imati na što priključiti, potrošen je velik novac države i grada da se izgrade vodovodi, ali imamo naselja poput Martinca gdje živi samo šezdesetak stanovnika, a do prije tridesetak godina ovdje ih je živjelo 800. Dakle, da bismo vratili ljude i dobili ih da naseljavaju ovaj kraj, moramo im ponuditi infrastrukturu, upravo u tom smislu moramo imati dobre ceste, vodovod, kanalizaciju i plin, a to ćemo sve imati – zaključio je Pirak.

(superportal.hr)