Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma u sklopu programa Poljoprivredne i zelene knjižnice organizira predavanje „Dobra ekonomija“ Dražena Šimleše.
Današnji ekonomski sustav je dizajniran na način da mu uvijek treba nekontrolirani rast, zaduživanje i situacije u kojima ne plaća punu cijenu za potrošnju resursa, zagađenje i ugrožavanje zdravlja ljudi. Sve manji broj ljudi na našem planetu preispituje potrebu da ekonomija bude dugoročno održivija i trenutno pravednija. No, mnogima nedostaje alternativa, nešto smisleno, nešto što je moguće ostvariti, nešto što nije samo teorija ili nada. Dobra ekonomija i njeni modeli su upravo to, događaju se ovdje i sada, ostaje nam tek pridružiti im se. Upoznat ćemo se s primjerima dobre prakse iz svijeta i Hrvatske te najaviti
4. konferenciju o dobroj ekonomiji.

Dražen Šimleša je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao, magistrirao i doktorirao na Odsjeku za sociologiju. Zaposlen je kao viši asistent na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu. Područje rada je globalizacija i održivi razvoj. Do sada je objavio četiri knjige i nekoliko znanstvenih radova. Predaje kolegij “Globalizacija” na Mirovnim studijima te “Globalno društvo i održivi razvoj” na Hrvatskim studijima. Aktivan je na civilnoj sceni i trenutačno volontira kao tajnik udruge “Zelena mreža aktivističkih grupa” (ZMAG) te je dopredsjednik Mreže ekosela Balkana (MEB).
Predavanje će se održati 12. 01. 2017. u 18,00 sati u Gradskoj knjižnici Čazma.