Turistička zajednica grada Čazme i ove je godine provela natječaj za izbor najljepše uređene okućnice na području grada.

Na prigodnoj svečanosti, priznanja i nagrade najuspješnijima te zahvalnice svima koji su sudjelovali uručio je gradonačelnik, Dinko Pirak.

– Hvala vam što na ovaj način, uređujući svoje okućnice, prezentirate naš lijepi grad. Kako se ponosimo javnim površinama, parkovima tako se ponosimo i lijepo uređenim okućnicama u našem gradu. Ja vam ovom prilikom čestitam i želim da napredujemo i da imamo još više lijepih okućnica koje možemo na ovaj način zamijetiti. Hvala našoj Turističkoj zajednici koja je provela ovu akciju – rekao je gradonačelnik.

Od prijavljenih okućnica, najljepšom je proglašena ona Mirjane Brlek iz Sovara, drugo mjesto osvojila je okućnica Milke Modrić iz Čazme, dok je treće mjesto pripalo okućnici Mirjane Faletar iz Bosiljeva.

Mirjana Brlek ove je godine dobila najviše ocjene povjerenstva. Za medije je izjavila kako joj oko uređenja najviše pomaže suprug. Redovito posjećuje sajmove cvijeća gdje dobiva ideje za uređenje okućnice, ali i nabavlja sadnice. Ovu nagradu nije očekivala:

– Bila sam jako iznenađena i sretna, na natječaj me prijavila kćer. Nisam očekivala da ću pobijediti jer ima puno lijepih okućnica na području grada. Ovim putem pozivam sve moje sugrađane da urede okućnice i da si malo daju truda. Samo da je zeleno i pokošeno, odmah je urednije i ljepše, rekla je vlasnica najljepše okućnice, gđa. Brlek.