U kino sali Centra za kulturu u Čazmi, 13. prosinca 2023., održat će se posebna večer dobrote s ciljem prikupljanja donacija za pomoć pri liječenju Željke Katalenić iz Dabaca, koja se hrabro bori s tumorom limfnih čvorova.

Željka se trenutno nalazi u bolnici, a idućeg tjedna kreće s posljednjim ciklusom kemoterapije. Nakon mjesec dana čeka je kontrolni pregled kada će se znati hoće li trebati ići na dodatna zračenja. Nakon svega toga, očekuje je operativni zahvat radi poboljšanja prokrvljenosti u koljenima, zbog bolova u koljenima i nogama nakon kemoterapije.

Čazmanci su se ujedinili i tijekom srpnja pomogli ovoj obitelji, a sada u prosincu, mjesecu darivanja, pruža se nova prilika za pomoć.

Pokretač i organizator ovog događanja su Mješovita pjevačka skupina i Mali čazmanski slavuji KUD-a Čazma.

– S obzirom da je Željkin otac član našega zbora, ostali članovi zbora odlučili su napraviti koncert. Pridružila nam se i Udruga “Hrvatsko Srce” iz Velikog Grđevca, koja će izvesti predstavu ‘Bolje spriječiti nego liječiti’. Na ulazu će biti kutija u koju ćemo sakupljati dobrovoljni prilog građana za našu Željku i njenu obitelj. Koncert i predstava počinju u 17:30 sati i pozivam sve ljude dobre volje da nam se pridruže na ovom događaju i uživaju u našoj pjesmi i predstavi naših prijatelja iz Velikog Grđevca, kazala je voditeljica zborova, profesorica glazbene kulture, Nikolina Brajković Draguljić.

Zahvalila je i Centru za kulturu, osobito ravnateljici Maji Cepetić Rogić i Gradu Čazma na pomoći pri realizaciji ovog hvalevrijednog događanja.

Ovo je prilika za Čazmance da se ponovno ujedine i pokažu solidarnost te pruže podršku Željki u njezinoj borbi protiv teške bolesti.

Svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti i uplatom na račun:

Željka Katalenić

Dapci 150

IBAN HR9824020063210812530

(Erste banka)

Svrha uplate: Donacija za pomoć pri liječenju