U povodu proširenja stalnog postava Galerije Anton Cetin i ulaska u Europsku uniju, u Čazmi je otvorena izložba Antona Cetina – „13 kolaža darovanih Galeriji Anton Cetin 2013.“.

Gradska Galerija Cetin otvorena je 2001. godine i do sada je autor darovao 39 svojih slika. Ovoga puta riječ je o 13 kolaža u povodu 13. obljetnice Galerije, ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine te u čast autorovoj majci rođenoj 1913. godine.

Otvorenju su prisustvovali mnogi uglednici iz kulturnog i društvenog života Čazme i šire. Anton Cetin je zahvalio gradonačelniku Čazme Dinku Piraku, koji je i otvorio izložbu, na dugogodišnjoj potpori. Također, zahvale je uputio ravnateljici Centra za kulturu Jadranki Kruljac – Sever na predanom radu u promicanju kulturne baštine Čazme, Stanku Grčiću kao idejnom začetniku Galerije Cetin te predsjedniku udruge Mare nostrum croaticum, Ivi Vrdoljaku, darujući im svoja djela.

Anton Cetin svjetski je priznat akademski umjetnik koji se rodio u čazmanskom prigradskom naselju Bojani. Sudjelovao je na više od 200 samostalnih i skupnih izložaba. Dobitnik je odličja Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića i Reda hrvatskog pletera za osobite zasluge u kulturi, a 1986. je proglašen umjetnikom godine u Kanadi gdje i danas živi i stvara. Prije nekoliko godina proglašen je počasnim građaninom Čazme.

IMG_4376