Proglašenjem pobjednika 11. natječaja za kratku priču – satiru Slavko Kolar završeni su ovogodišnji Dani Slavka Kolara koje organizira Gradska knjižnica Čazma koja nosi ime ovog poznatog hrvatskog pisca i agronoma koji je dio svog života proveo u Čazmi.

– Nikada nije bilo ovoliko dobrih priča na Natječaju i osim deset njih koje su ušle u finale bilo ih je još barem dvadesetak koje su izuzetno kvalitetne. Zanimljive su i teme priča kojima su se književnici bavili, ima i korone, koje vrlo malo ima u pričama, rat u Ukrajini, koji je aktualan se sporadično spominje u dvije, tri priče, a prisutne su neke teme koje do sad nismo imali, poput influencera, hejtera, ali i muškaraca koji su odustali od života jer su ih partnerice prerasle tijekom zajedničkog života. Toga ima neočekivano puno u pričama. No, zanimljivo je da priče nisu ni crne ni mračne, bez obzira na teme koje sam spomenuo, kazao je član povjerenstva Hrvoje Kovačević.

Zanimljivo je da se povjerenstvo koje je odlučivalo o ovogodišnjem pobjedniku nije mijenjalo od početka Natječaja, a u njemu su, uz već spomenutog Hrvoja Kovačevića, još Branislav Oblučar, Slađan Lipovec, Miroslav Mićanović i Vinka Jelić Balta, ravnateljica Gradske knjižnice.

Oni su odlučili da treću nagradu i novčani iznos od 1.500,00 kuna neto pripadne Nataliji Demirović za priču „Preko dukata do zvijezda“. Drugu nagradu i novčani iznos od 2.000,00 kuna neto dobio je Denis Vidović za priču „Jedna Svenova bivša ljubav“, dok je prva nagrada uz novčani iznos od 3.000,00 kuna neto otišla u ruke poznatog pisca, književnog kritičara, istraživačkog novinara, reportera i kolumnista Drage Hedla za priču „Zatvorski grah“.