Javna vatrogasna postrojba Grada Čazme, ususret nadolazećoj protupožarnoj sezoni, preuzela je novu bespilotnu letjelicu koja će joj pomoći u kvalitetnijem radu i omogućavanju sigurnosti građanima. Novi dron dio je donacije Telemacha Hrvatska u sklopu društveno odgovornog projekta DRONacija, u sklopu kojeg Telemach Hrvatska već četvrtu godinu za redom donacijom dronova podržava vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj.

Donirani dron vatrogascima JVP-a Čazma će omogućiti rano otkrivanje požara, što je nužno za učinkovitiju prevenciju šteta uzrokovanih požarima i praćenje napretka u gašenju s udaljene lokacije, ali i doprinijeti većoj sigurnosti vatrogasaca i građana.

„Javna vatrogasna postrojba Grada Čazme djeluje na području Grada Čazme, odnosno svih 36 naselja. Vatrogasci su naši sugrađani koji su nam u svakom trenutku na raspolaganju za hitne intervencije, od požara, poplava, prometnih nezgoda do svih drugih nepogoda u kojima se možemo naći. Brzina njihovih reakcija je iznimno važna i zato zahvaljujemo Telemachu Hrvatska na ovoj donaciji koja će značajno unaprijediti kvalitetu njihovog rada“, rekao je gradonačelnik, Dinko Pirak.