Društvo Naša djeca Čazma sudjelovalo je na 21. smotri dječjeg stvaralaštva koja je održana od 20. do 22. listopada u Poreču. Radni naziv “Radost, igra i stvaralaštvo djece” opravdao je nastup dramske družine DND Čazma koji se predstavio igrokazom SMJEHOTRANS. Glasan smijeh i iskreni pljesak publike stvorio je dodatnu motivaciju malim glumcima, a osvrt stručnjaka na okruglom stolu dao vjetar u leđa njihovoj voditeljici Ivani Popilovski. Članice prosudbenog povjerenstva, Ksenija Rožman, dramska pedagoginja i Desanka Virant, poznata plesna pedagoginja i koreografkinja obje s velikim kazališnim iskustvom od Centra za mlade Ribnjak, preko ZKM-a do kazališta Mala scena, koje od početaka prate scensko stvaralaštvo DND-ovaca, imale su za SMJEHOTRANS samo riječi hvale.

– Sve su to lekcije života, najbolje škole kazališta. Vi ste prikazali galeriju likova, a djeca to silno vole. Toliko ste točno napravili jedan komentar na svijet odraslih. To je bila ironija, jedna parodija na svijet odraslih, humor iz života – dio je riječi hvale Ksenije Rožman.

– Ovo je velika grupa i čestitam vam na ujednačenosti. Kao da nam naša sudbina, DND-ovska, kazalișna, scenska ne da da kažem savršeni ste. Ne da nam. Zašto? Zato da se možemo sljedeće godine vidjeti u istom poslu. Vi sad imate teren, takav teren. Takve glumčine, sretne glumčine.” – nastavila je Rožman. Iz DND Čazma ponosno poručuju: Opravdali smo dano nam povjerenje i predstavili Čazmu u najboljem mogućem svjetlu. Zahvaljujemo Čazmatransu i Gradu Čazmi na osiguranom prijevozu u Poreč, bez čije pomoći ovo ne bismo mogli ostvariti. Volonterski rad i entuzijazam Ivane Popilovski i velikih, malih glumaca višestruko se isplatio.