Pjevalo se, plesalo, glumilo i recitiralo – na engleskom i hrvatskom jeziku, u Dječjem vrtiću “Pčelica”, prilikom podizanja zelene zastave. Svečano je tako obilježeno stjecanje eko statusa koji je ta odgojno obrazovna ustanova, jedina u BBŽ, ostvarila sredinom svibnja, a nakon što je ispunila zahtjevne programske korake koje propisuje Udruga “Lijepa naša”, koordinator toga programa u Hrvatskoj.
Svečanosti, koju su osmislile i zajedno s polaznicima provele odgajateljice i ravnateljica DV “Pčelica”, prisustvovali su predstavnici spomenute Udruge i predsjednik Ante Kutle, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak sa suradnicima, predstavnici dječjih vrtića LAG-a Moslavina, DND-a Čazma, eko – odbora i eko – kumova, roditelji i drugi.
Dječji vrtić “Pčelica” Čazma uključio se u projekt eko škole aktivnostima kojima se djecu i odrasle upozorava na potrebu angažiranja u smanjivanju otpada, kako bi se dugoročno utjecalo na promjenu navika, prije svega, kod mladih. Glavni je cilj pomoći djeci da shvate na koji način mogu poboljšati i promijeniti svoju okolinu te ponašanje i navike drugih. Program Eko-škola jasno određuje i usmjerava način na koji se nastavni sadržaji o zaštiti okoliša, koji su dio redovnog nastavnog plana i programa, primjenjuju u svakodnevnom životu škole. Takav pristup pomaže učenicima, u svijesti svakog od njih, shvatiti kolika je važnost zaštite okoliša.

dinko 

kutle

zastava