“Dječji vrtić “Pčelica” Čazma počinje s aktivnostima kojima će djecu i odrasle upozoriti na potrebu angažiranja u smanjivanju otpada, kako bi se dugoročno utjecalo na promjenu navika, prije svega, kod mladih”, rekla je ravnateljica DV “Pčelica”, Martina Kovač. “Glavni  je cilj pomoći djeci da shvate na koji način mogu poboljšati i promijeniti svoju okolinu te ponašanje i navike drugih”, istaknula je.

Jedna od prvih akcija je sadnja ukrasnih čemprese na vrtićkom igralištu koje je donirala čazmanska tvrtka Komunalije, član eko-odbora i sponzor u projektu Eko-škole. Pri realizaciji godišnje članarine Udruzi “Lijepa naša”, koja provodi navedeni i slične projekte diljem Hrvatske, i u  suradnji s lokalnom zajednicom, potporu daje i Grad Čazma.

Nadzorni posjet DV “Pčelica” zbog priprema za stjecanje međunarodnog statusa eko-škole obavio je doc. dr. sc. Ante Kutle, predsjednik Udruge Lijepa naša. Prilikom posjeta, pogledao je što je do sada učinjeno u smislu realizacije tzv. sedam programskih koraka u projektu Eko-škole.

klinci_s_liscem  eko_kutic

pano  sadnja_cempresa

djeca_s_cempresima  s_kutlom