Prilikom nedavnog posjeta pomoćnika ministrice znanosti i obrazovanja, Momira Karina Čazmi, u povodu problema oko preuzimanja osnivačkih prava nad OŠ Čazma, sastanku je prisustvovao i ravnatelj Srednje škole Čazma, Željko Kralj.: „Gradonačelnik Dinko Pirak predložio je da iskoristimo priliku posjeta pomoćnika ministrice kako bismo s njim porazgovarali o trenutačnim potrebama naše škole. Naime, željeli bismo u Srednju školu Čazma ponovno uvesti smjer vozač motornog vozila, koji smo nekada imali i za koji smo uvidjeli da ponovno postoji potreba“, izjavio je ravnatelj.

U tim nastojanjima ravnatelj je prvo tražio potporu gradonačelnika Dinka Piraka: „Pozdravljamo ovaj potez Srednje škole Čazma, koja je također u nadležnosti Županije, i za koju već duže vrijeme primjećujemo kako postoji potreba za promjenom i osuvremenjivanjem obrazovnih smjerova koji za sada ne prate potrebe na tržištu rada. Kako bismo pomogli zadržati smjer opće gimnazije, uveli smo pomoć u kupnji udžbenika za prvi razred gimnazije jer je zainteresiranost za taj smjer u Srednjoj školi Čazma bila iznimno niska i došao je u pitanje sam opstanak smjera, a time i radna mjesta profesora. Smjer vozača u Srednjoj školi Čazma bio je odličan izbor za naše područje, s obzirom na Čazmatrans i na tradiciju zapošljavanja u tom poslu. Zato sam podržao traženja ravnatelja, a Grad je spreman pomoći u okviru svojih mogućnosti – osiguravanjem poligona za vježbu i nabavke kamiona“, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Planove Srednje škole Čazma i Grada Čazme za ponovnim uvođenjem smjera vozač podržao je i pomoćnik ministrice obrazovanja, Momir Karin te obećao potporu u realizaciji istog.

Grad Čazma, uz to što financijski pomaže Srednjoj školi Čazma sufinanciranjem kupnje udžbenika, također je, umjesto Županije, financirao postavljanje javne rasvjete kod Srednje škole Čazma i financira utrošak električne energije za istu. Grad Čazma također sufinancira cijenu prijevoza za učenike Srednje škole Čazma koji imaju manje od 5 km od mjesta stanovanja do škole, budući da su oni izostavljeni iz sufinanciranja prijevoza učenika od strane države.