Na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja Grad Čazma prijavio je obnovu zgrade namijenjene udrugama u Čazmi i dom u Grabovnici koji će, po uzoru na dom u Gornjem Dragancu i dom u Milaševcu, urediti i prilagoditi potrebama školske djece, učenika OŠ Čazma koji pohađaju područnu školu u Grabovnici (iako Grad Čazma nije osnivač Osnovne škole).

Zgrada namijenjena udrugama prijavljena je na natječaj za energetsku obnovu, što obuhvaća obnovu vanjske ovojnice, novu stolariju i krovište. Vrijednost projekta je 775.000 kn.

Dom u Grabovnici prijavljen je za obnovu, unutarnje uređenje i nabavu sportske opreme te opremanje i uređenje vanjskog dječjeg igrališta. Projekt je vrijedan 640.000 kuna.

Mogućnost sufinanciranja oba projekta je 80%.

Dakle, usprkos tome što Grad Čazma nije osnivač osnovne škole, iz Gradskog će se proračuna izdvojiti potrebna sredstva kako bi se sufinancirao projekt, odnosno već je izdvojeno, za izradu projektne dokumentacije. To nije ni prvi ni jedini projekt vezan uz osnovnu školu koji financira Grad Čazma, iako još uvijek nema osnivačka prava.