Ove je godine u planu nastavak uređenja zgrade za udruge (bivše Teritorijalne obrane), u čije je vanjsko uređenje lani uloženo oko milijun kuna.

Na otvoreni poziv ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU _ Program održivog razvoja lokalne zajednice, Grad Čazma i JU Razvojna agencija Čazma prijavili su projekt „Uređenje zgrade udruga“.

Projekt uređenja zgrade druga je faza uređenja koja obuhvaća izvođenje unutarnjih radova kako bi se zgrada stavila u funkciju, a novouređene prostorije dale na korištenje udrugama s područja grada. Cilj projekta je pridonijeti održivom razvoju lokalne zajednice kroz revitalizaciju socijalne i demografske infrastrukture. Udruge će dobiti adekvatan prostor za svoje djelovanje.

Vrijednost projekta je 1.300.000 kn, a od Ministarstva regionalnog razvoja očekuje se sufinanciranje do 600.000 kn.

Prošle je godine na toj zgradi obnovljeno krovište, promijenjena stolarija i postavljena vanjska ovojnica (fasada), a ukupna vrijednost tih radova je oko milijun kuna. Prošle je godine za prvu fazu obnove, od Ministarstva regionalnog razvoja Gradu Čazmi dodijeljeno 250.000 kuna, a ostatak je podmiren iz Gradskog proračuna. „Ovu će zgradu koristiti udruge proizašle iz Domovinskog rata koja će ondje imati mjesto za spomen sobu, Klub za djecu s teškoćama te druge udruge koje će imati potrebu za prostorom“, rekao je gradonačelnik, Dinko Pirak.