Gradi se nogostup u Vagovini: “Dogovorili smo s Hrvatskim cestama da krećemo u izgradnju nogostupa kroz ovo prigradsko naselje. On će se spojiti s onim u Dragancu koji smo ranije izgradili”, rekao je gradonačelnik, Dinko Pirak. Radove izvode čazmanske Komunalije s kooperantima, a ukupna je vrijednost više od milijun kuna.

U Gradu Čazmi razmatra se i mogućnost izgradnje nogostupa u naselju Stara Vagovina te mosta preko tamošnjeg kanala, temeljem traženja mještana: „Predložit ćemo Hrvatskim cestama realizaciju ovog projekta kako bismo pronašli zajedničko rješenje“, zaključio je gradonačelnik.

Nužno je potreban i nogostup od Dabaca prema Čazmi, ponajprije zbog sigurnosti učenika, ali i ostalih pješaka: „Riječ je o državnoj, vrlo frekventnoj prometnici i nogostup je ondje prioritet. Grad Čazma već nekoliko godina opetovano ukazuje na taj problem, međutim Hrvatske ceste odgađaju gradnju zbog projekta Hrvatskih voda – aglomeracije“, napominje gradonačelnik. Riječ je o gradnji kanalizacije u svim naseljima, koja bi u Dapcima, Općevcu i Palančanima trebala biti postavljena na trasi nogostupa. Ukoliko bi se nogostup izgradio prije postavljanja kanalizacijskih cijevi, morao bi se raditi ponovno, a to bi onda bio dvostruki trošak: „Na žalost, od dva zla morali smo izabrati manje, a to je čekati da Hrvatske vode odluče što će i kako sa svojim projektom. Smatramo da bi bilo neodgovorno prema građanima nametati im dvostruko plaćanje za isti posao, a na koji ionako imaju puno pravo“, smatra Pirak i napominje da će Grad samostalno krenuti u gradnju nogostupa kroz Bosiljevo, čim završi Vagovina, jer širina koridora ondje to dozvoljava.

Također, nastavit će se i gradnja nogostupa prema Suhaji, najavljuje gradonačelnik.