U Gradu Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen 43. međunarodni supermaraton “Od Kaptola do Kaptola”Zagreb – Čazma. Ovu najdužu cestovnu atletsku utrku u Hrvatskoj od 61 km i 350 m organiziraju Grad Čazma te Sportska i Turistička zajednica grada Čazme.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pozvao je  Zagrepčane da dođu u nedjelju 4. travnja u 8:00 na Trg bana Jelačića:

-Pozivam sve da nam se pridruže i mislim da će biti dobro vrijeme i vrhunski rezultati. Svim natjecateljima želim da sretno utrku privedu kraju – rekao je Bandić.

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak  je istaknuo kako su osim sportskog dijela organizirani popratni kulturni i zabavni događaji u Čazmi koji će biti zanimljivi za sve koji dođu:

– Redovito stotinjak maratonaca krene prema Čazmi. U Čazmi smo pripremili niz popratnih sadržaja i sve je u znaku maratona. Tu je i sportski dio gdje se natječu i naši mališani, a imamo i raznih kulturnih i drugih zanimljivosti – rekao je Pirak i zahvalio Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji na organizacijskoj i financijskoj podršci.