U Zagrebu je 10. veljače 2016. u hotelu Esplanade održan osmi „Better Building Brunch“ na kojem je kao glavna govornica gostovala Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, a kojemu je prisustvovao i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

U Predsjedničinom govoru na temu: „Da li i kako na budućnost Hrvatske utječe povijesni sastanak o klimatskim promjenama u Parizu – COP 21?“ istaknuto je da naša zemlja, uz primjenu principa zelene ekonomije, može i treba smanjiti štetne utjecaje globalnih klimatskih promjena, uz istovremeno osiguranje razvojnih strategija za iskorištenje obnovljivih izvora energije, pokretanje istinske eko poljoprivrede i marikulture i povezivanje smeđe – plavo – zelene Hrvatske. Sve to u svrhu očuvanja postojećih resursa i prirodnih ljepota kojima Hrvatska raspolaže, uz istovremeno osiguranje proizvodne aktivnosti koja će osigurati razvoj novih zelenih  tehnologija, kao i više radnih mjesta za mlade i njihov ciljani ostanak u domovini radi općeg prosperiteta budućih naraštaja.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju je članica World Green Building Councila, odnosno punopravna članica međunarodne mreže za zelenu gradnju. Od svog osnutka 2009. do danas, Savjet u javnosti promovira ideju zelene, odnosno održive gradnje. Pojam zelena gradnja odnosi se na niz principa prema kojima se grade, održavaju te naposljetku i uklanjaju zgrade. Savjet djeluje i na internacionalnoj razini pa je u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske, s još 12 europskih zemalja članica, dio europskog projekta pod nazivom Build Upon, financiranog iz programa Horizon 2020. Cilj projekta je unaprjeđenje postojećih nacionalnih politika vezanih uz energetsku učinkovitost.