Na inicijativu saborskih zastupnika Vladimira Bileka i Mire Totgergelija, održan je sastanak svih gradonačelnika BBŽ s ministrom mora, prometa i infrastrukture, Olegom Butkovićem i direktorom Hrvatskih cesta, Josipom Škorićem, na kojem je bilo riječi o prometnoj povezanosti BBŽ.

Gradonačelnici su govorili o svojim iskustvima, a gradonačelnik Dinko Pirak istaknuo je dobru suradnju s Hrvatskim cestama: „Kroz grad Čazmu prolaze dvije državne prometnice, a zahvaljujući razumijevanju i kooperativnosti Hrvatskih cesta, u posljednjih nekoliko godina obnovili smo nekoliko gradskih ulica, 9 km prometnice do Dragičevca, izgradili kružni tok, a sada je u planu rekonstrukcija Ul. M. Novačića, nakon čega slijedi Ul. sv. Andrije te pravac ka Mikloušu. Doprinos Grada Čazme u navedenim radovima je izrada projektne dokumentacije“.

Gradonačelnik je ukazao i na nedostatak pješačkih i biciklističkih staza na čazmanskom području, posebno zbog pet područnih škola i velikog broja djece koja sudjeluju u prometu: „Izgradnja pješačkih staza naš je apsolutni prioritet“, naglasio je gradonačelnik, koji je ovom prilikom zatražio podršku, radi što bržeg rješavanja tog problema.

Na sastanku je ukazano na vrlo loše stanje županijskih prometnica te su gradonačelnici zamolili ministra da svojim utjecajem doprinese da županijske prometnice budu kvalitetnije i redovitije održavane.