U Umagu je održan 5. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika kojemu je prisustvovao i gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak. Cilj je skupa, kroz dijalog i razmjenu iskustava gradonačelnika i poduzetnika te predstavnika ministarstava raspraviti na koji način gradovi mogu pomoći u stvaranju poduzetničke klime te kako poduzetnici mogu potaknuti razvoj lokalne zajednice. Budući da je dio susreta bio posvećen problematici zaštite okoliša i raspolaganja otpadom, prisustvovao je i direktor čazmanskih Komunalija, Ivan Beljan.

Dva intenzivna dana konferencije ponudila su rješenja za unaprjeđenje suradnje gospodarstva i jedinica lokalne uprave, konkurentnosti gradova, bolje upravljanje i privlačenje investicija. Skup je obuhvaćao panel rasprave i studije slučaja gradova iz Hrvatske i inozemstva, koji su ponudili praktična rješenja o suradnji poslovnog i javnog sektora.

U sklopu Susreta, održana je i sjednica izborne Skupštine te je izabrano novo vodstvo Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, nacionalne i nestranačke organizacije koja sada već okuplja 115 gradova iz cijele Hrvatske.

Za predsjednika Udruge izabran je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, dok su za potpredsjednike izabrani Josipa Rimac, gradonačelnica Knina i Vedran Neferović, gradonačelnik Požege. Gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak ponovno je, jednoglasno, izabran za predsjednika Nadzornog odbora Udruge.
Tijekom boravka u Umagu, gradonačelnik Pirak susreo se s nizom gradonačelnika i predstavnika tvrtki, kojima je predstavio razvojne potencijale i smjernice Čazme te konkretne prednosti ulaganja na čazmanskom području.

udruga gradova