Gradu Čazmi odobreno je 300.000 kuna bespovratnih sredstava za uređenje, odnosno unutarnju rekonstrukciju Doma umirovljenika u Čazmi u – rehabilitacijski centar za starije i slabije pokretne osobe. Riječ je o natječaju Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, na koji je ukupno prispjelo 390 zahtjeva.

Rekonstrukcijom postojećeg Doma umirovljenika poboljšat će se život našim starijim i slabije pokretnim građanima. Ukupna vrijednost projekta je oko 600.000 kuna. Završetak uređenja i opremanje prostora financirat će se iz Gradskog proračuna.

„U suradnji s Maticom umirovljenika, dogovorili smo kompletnu obnovu Doma umirovljenika, odnosno kompletno preuređenje u rehabilitacijski centar za starije i slabije pokretne osobe. Kako bi se aktivnosti naših starijih građana proširile i poboljšale i kako bismo im omogućili druženje u što ugodnijem prostoru, obnovit ćemo postojeći Dom umirovljenika i upotpuniti ga medicinskim, društvenim, edukativnim i drugim sadržajima. Time će on biti u potpunosti prilagođen potrebama naših starijih sugrađana, koji su to svojim radnim vijekom i stažem zaslužili“, izjavio je gradonačelnik Dinko Pirak.