Gradu Čazmi odobreno je 40.000 kn za izradu Lokalnog programa za mlade grada Čazme. Sredstva je odobrilo Ministarstvo za demografiju, socijalnu politiku obitelj i mlade, u sklopu Javnog poziva za mlade 2017. godine.

Projekt će se provoditi u suradnji s DND Čazma, KUD Čazma te Savjetom mladih. Provedba projekta počinje 16.10.2017. i trajat će 12 mjeseci.

Projektom se želi izraditi održivu lokalnu strategiju za mlade i akcijski plan utemeljen na postojećim potrebama mladih, kojim će se definirati ciljevi, zadaci i mjere za unaprjeđenje položaja mladih u lokalnoj zajednici. Također se želi povećati broj mladih uključenih u različita područja društvenog života i aktivno rješavanje društvenih problema aktiviranjem Udruge mladih Grada Čazme, pridonijeti podizanju razine informiranosti kroz jačanje kapaciteta Savjeta mladih i organizacija civilnog društva usmjerenih na potrebe mladih te doprinijeti smanjenju broja nezaposlenih mladih osoba na području grada Čazme zapošljavanjem jedne osobe na projektu.