Predstavnici HPD-a Garjevica Čazma – Gordana Rukavina, Mladen Kolenc i Franjo Jagatić sudjelovali su na obilježavanju 60 godina prijateljskog slovenskog Planinskog društva Radlje u Štajerskoj. Prijateljstvo je utemeljeno kada je Grad Čazma bio partner Općini Radlje ob Dravi u projektu Europa za građane. Prvi susreti planinara dvaju društava započeli su 2015. godine, a nastavljeni 2016. godine. Slovenci su tako planinarenjem upoznali Moslavinu i Regionalni park Moslavačka gora, a Čazmanci Kamniško-savinjske Alpe. Mlado čazmansko društvo od svojih iskusnijih prijatelja u planinarenju usvaja dragocjena iskustva.

Međusobni planinarski susreti nastavljaju se i ove godine, već 1. i 2.travnja dolaskom u Čazmu gdje se održavaju dvije velike manifestacije, Međunarodna izložba vina i Međunarodni supermaraton Zagreb – Čazma, a na obje redovito sudjeluju vinari i atletičari iz Slovenije.

Na prigodnoj svečanosti planinarskog jubileja u Radlju, Čazmanci su svojih prvih pet godina predstavili mapom, tiskovinom s objavljenim člancima u Bjelovarskom listu, dok su domaćini pak svojih šest desetljeća predstavili knjigom.