Pripreme za najljepše doba godine u punom su jeku.

Grad Čazma i ove je godine svojim sugrađanima osigurao klizalište.

Smješteno će biti na lokaciji kao i do sada, a to je gradski trg u centru Čazme. Otvorenje je za tri tjedna, u petak, 2. prosinca.

Klizalište će raditi svaki dan od 10 do 21 sat, petkom i subotom do 22 sata, a na Božić i Novu godinu neće raditi. Cijena klizanja ostaje ista te će iznositi 20 kuna s najmom klizaljki.

– Klizalište u vrijeme adventa je već prepoznato i dobro prihvaćeno kod naših građana kao dodatni sadržaj u gradu. Stoga ćemo ga postaviti i ove godine. Cijena najma je oko 160 tisuća kuna za gradski proračun. Uređenje grada u blagdanskom ruhu je u tijeku te vjerujem da će sve ono što pripremamo u vrijeme adventa biti zanimljivo našim sugrađanima i gostima koji će nas u to vrijeme posjetiti – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Ovogodišnji Advent u Čazmi nastavlja tradiciju, ali i donosi novitete.

Pripreme za događanja u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana u punom su jeku, a kreću 27. studenog tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće. Kao i prijašnjih godina, veliki doprinos tome dat će udruge i pojedinci s područja Grada Čazme koji su aktivni tijekom cijele godine i rado sudjeluju na raznim gradskim događanjima.

– Zahvaljujem svima koji sudjeluju u čazmanskom Adventu, koji postaje i prepoznatljiv. Tu je Turistička zajednica, udruge i svi ljudi koji čine život u našem gradu. Svi će oni pokazati što rade i čime se bave. Bit će to prilika da se u blagdansko vrijeme malo opustimo od svakodnevnih briga i da se posvetimo malo sami sebi, svojim obiteljima i svojim najmlađima – dodao je gradonačelnik.

I ove godine doček na otvorenom.

– Kao i svake godine bit će organiziran doček Nove godine. Bit će to prilika da na trgu svi zajedno u veselju dočekamo Novu, u nadi da ona bude bolja od ove. Da bi se to ostvarilo, svatko od nas se u svom djelokrugu posla treba potruditi da učinimo život boljim, od nas političara do svih građana – zaključio je gradonačelnik.

Foto: D. Kirin