Grad Čazma već je dvije godine domaćin eko sajma „Eko kulturom do zdravlja“ – jedinstvene manifestacije koja okuplja proizvođače ekoloških proizvoda iz cijele Hrvatske, koju organizira županijska udruga „Eko-kultura“.

„Riječ je o manifestaciji koja promovira zdravu hranu i zdrav način života i u koju su uključene razne grupacije građana pa tako i one koje vode brigu o djeci, odnosno odgojno-obrazovne institucije. Na taj se način ona izvrsno uklapa u koncept zdravoga grada i grada prijatelja djece koje titule nosimo i nastojimo opravdati“, rekao je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak.

Dosadašnji interes za izlaganje na eko sajmu u Čazmi pokazali su proizvođači od Primorja do kontinenta, a javljaju se i udruge iz drugih zemalja pa će ta manifestacija vjerojatno uskoro dobiti međunarodni karakter. „Organizaciju su pomagali Ministarstvo poljoprivrede, Grad Čazma i čazmanska Turistička zajednica, a ove se godine uključio i Grad Daruvar. Na žalost, Bjelovarsko-bilogorska županija do sada nije prepoznala vrijednost ove manifestacije i nije sudjelovala“, naglašava predsjednik Udruge Eko kultura, Dražen Diktić.

„Smatramo da s eko sajmom treba nastaviti jer je to šansa za cijeli ovaj kraj, budući da u okolici nema sličnih. Zato već sada počinjemo s pripremama za 3. eko sajam u Čazmi, a nadamo se da će se uključiti i Bjelovarsko-bilogorska županija, kako bi manifestacija dobila na težini“, zaključuje gradonačelnik Pirak koji je od Udruge „Eko kultura“ primio zahvalnicu za dosadašnju potporu.