Vijesti iz komunalnog gospodarstva

U ovogodišnjem planu Komunalija je potpuna izmjena plinskih cijevi na području grada Čazme. Započelo je obnovom u Ulici Milana Novačića, gdje će biti postavljeno ukupno 500 metara novih plinskih cijevi, a do sada je desetak novih priključaka. Ukupni trošak je 60.000 kuna. Ove će se godine provjeriti cijevi na čitavom gradskom području jer još postoje čelične cijevi stare tridesetak godina koje namjeravaju čim prije zamijeniti plastičnima. Ukupno je riječ o 25 % područja, odnosno oko 6,5 km cijevi.

Učinjeni su i neki zahvati na vodoopskrbnoj mreži. Izgrađena je trasa u suhajskom brdu, duljine 1500 m, i priključilo se 15 kućanstava. Cijena investicije, koju su u potpunosti financirale Komunalije Čazma, iznosi oko 200 tisuća kuna. Osim toga, na vodocrpilište u Milaševcu spojen je i posljednji bunar koji se nalazi nekoliko stotina metara od glavnog vodocrpilišta. Njegovim priključenjem, vodovodni sustav pojačan je za oko 15 % te se dobilo dodatnih 4 l/s vode u sustavu.

Nastavljeno je uređenje hortikulture u središtu Čazme. Posađeno je četrdesetak stabala, uglavnom japanske šljive, u Ulici Franje Vidovića, te javora, oko novoizgrađenog parkirališta pokraj FINE. Završena je i sadnja tuje oko čazmanskog groblja, a sadnice tih biljaka posadit će se i ispred groblja u Gornjem Dragancu.

sadnja