Centar za kulturu prijavio je devet projekata za Ministarstvo kulture. Prošli je tjedan održan diplomski koncert na klaviru Ane Sudarević, a već se drugu nedjelju u kino dvorani Centra služi sv. misa, budući da se u Župnoj crkvi sv. Marije Magdalene provodi fumigacija.

U Gradsku knjižnicu Čazma stiže novi namještaj, a u petak se održava književna tribina s gostom Edom Popovićem.

U Dječjem vrtiću „Pčelica“ Čazma ovaj će se tjedan održati Upravno i Odgajateljsko vijeće. Voćnjaci Đureković donirat će vrtiću 600 kg jabuka. U tijeku su prijave za predškolu.

Komunalije su završile rekonstrukciju kanalizacijske, plinske i vodovodne mreže u Ul. 26. lipnja te su sljedeći u planu radovi na završetku plinske i vodovodne mreže u Bosiljevačkom brdu, a potom saniranje Ulice bana Jelačića.

Od drugih komunalnih poslova, u proteklom je tjednu spojeno 10 vodovodnih priključaka te su postavljeni zaštitni stupići na nogostopu u Dragancu. Nastavlja se uređivanje autobusnih stajališta te je uskoro u planu postavljanje autobusne kućice na križanju Ul. M. Gupca u Čazmi.

Nekoliko vatrogasnih ekipa sudjelovat će u nedjelju na županijskom natjecanju u Garešničkom Brestovcu. Svi pripadnici JVP Čazma ponovno su kompletni jer je završila dislokacija.

Savjet mladih održao je redovitu sjednicu na kojoj su, među ostalim, razmatrali mogućnost uvođenja jednokratne novčane pomoći za studente.