U listopadu će se opremati interijer Gradske knjižnice Slavka Kolara. Između ostalog, Knjižnica će namještajem i opremom obnoviti dječji i studijski odjel te čitaonicu. U Knjižnici je, u sklopu obilježavanja te obljetnice, predstavljenaKnjiga „70 godina od osnivanja moslavačkih brigada i oslobođenja grada Čazme“. U Centru za kulturu tim je povodom pripremljena izložba „Čazmanski kraj i Moslavina u II. svjetskom ratu“. U petak, 27. rujna održat će se književna tribina na kojoj će gostovati pjesnikinja Darija Žilić.

U DV “Pčelica” u tijeku su radionice za roditelje „Rastimo zajedno“. U utorak, 24. rujna održat će se interesni roditeljski za kraće programe, vjerski i engleski jezik. Istoga dana, u povodu Dana otvorenih vrata, djeca iz starije odgojne skupine posjetit će Policijsku postaju Čazma. Za Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, Vrtić u suradnji s roditeljima tradicionalno priprema prodajnu izložbu kolača i peciva. U petak, 27. rujna u sportskoj dvorani Vrtića održat će se fitnes za trudnice, pod vodstvom pedijatra i patronažne sestre, a održavat će se jedanput u dva mjeseca. Za predškolu za sada ima 24 zainteresiranih, a prijave traju do 1. listopada.

Dvojica izlagača iz Čazme četiri su dana sudjelovala na Sajmu županija na Zagrebačkom velesajmu. Planinarsko društvo “Garjevica” će u četvrtak, 26. rujna, u povodu Svjetskog dana čistih planina postaviti kućice za zaštitu izvora vode u šumi Garjevici. U suradnji s komunalnim poduzećem i osobama zaposlenim putem javnih radova, tom će se prigodom ondje očistiti i divlji deponij. Turistička zajednica Moslavina – Čazma organizira posjet izložbi gljiva u Sesvete, u subotu, 28. rujna, a u prvoj polovici listopada u Čazmi će organizirati gljivarijadu. Uskoro će biti postavljeni turistički znakovi duž šetnice na Sv. Vidu te info-tabla za arheološki lokalitet Gradinu.

panorama_caz