U petak, 29. studenog u Centru za kulturu u Čazmi održat će se svečano otvorenje izložbe o Slavku Kolaru. U nedjelju, 1. prosinca, u kino dvorani Centra, glumica Aleksandra Demša izvest će komediju “Slavonski triptih”. Ulaznica je 15 kuna. U nedjelju, 8. prosinca dramska družina KUD-a „Naša Lipa“ Tuhelj prikazuje “BREZU” Slavka Kolara, a u ponedjeljak, 9. prosinca održat će se predstava Ježeva kućica, za polaznike Dječjeg vrtića Pčelica i niže razrede Osnovne škole Čazma. Subotom se u prostorijama Centra za kulturu održavaju plesne radionice pod vodstvom Mirne Geršak. Zbog interesa polaznika, u petak. 29. studenog ponovno će se održati radionica tradicijskih glazbala.

Gradska knjižnica ovaj tjedan obilježava manifestaciju Dani Slavka Kolara. U subotu, 30. studenog u 11:30 sati održat će se proglašenje pobjednika natječaja za kratku priču. U četvrtak i petak, 28. i 29. studenog radionice za osnovno i srednjoškolce na temu Slavko Kolar u školskoj lektiri. Gradska knjižnica Slavka Kolara svake godine organizira druženje s dječjim književnikom za učenike neke od područnih škola. Ovaj tjedan Knjižnica to će biti susret s književnicom Željkom Horvat Vukelja za učenike područne škole Dapci i matične škole u Čazmi. Navedena spisateljica radi u Školskoj knjizi i glavna je urednica časopisa Modra lasta, a njezina su djela dio školske lektire.

Djelatnici gradskog poduzeća Komunalije sade čemprese na groblju u Čazmi. Groblje će se okružiti sadnicama, što će mu dati ljepši i dostojanstveniji izgled. U Dragancu je pri završetku nogostup – iskop kamena.

Ovaj tjedan počet će božićno uređenje grada. Novost je park kod spomenika braniteljima koji će od ove godine također biti ukrašen božićnim svjetiljkama.

Bozicna