Prema podatcima Hrvatske gospodarske komore Bjelovar o gospodarskim kretanjima u BBŽ objavljenim u službenom biltenu „Mreža“, grad Čazma je po snazi gospodarstva odmah iza Bjelovara, odnosno drugi grad u županiji. Tako prosječna neto plaća u Čazmi iznosi 4.020,00 kn, a u Bjelovaru svega 86 kuna više.

Kada se gleda struktura investicija, najveći porast investicija u novu dugotrajnu imovinu bilježi grad Čazma i to 4,5 puta više u odnosu na proteklu godinu!

Ovi podatci idu u prilog gospodarskog rasta grada Čazme u odnosu na druge gradove u županiji.

„Očito je da svjedočimo dobroj investicijskoj klimi u našem gradu i iskorištavanju europskih fondova u stvaranju novih vrijednosti i širenju proizvodnje. Drago mi je da je kvaliteta proizvoda naših poduzetnika prepoznata i da imaju potrebu za širenjem“, izjavio je gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

„U Gradu Čazmi potičemo razvoj gospodarstva i privlačimo ulagače raznim mjerama kao što su oslobađanje od komunalnog doprinosa i dijela komunalne naknade prilikom gradnje gospodarskih i poljoprivrednih objekata te izgradnjom infrastrukture – naše svako naselje ima vodovodnu i plinsku mrežu, a mnogo ulažemo i u održavanje prometnica. I sami radimo na nekoliko velikih europskih projekata, posebno ističem 26 milijuna vrijedan projekt Čazma Natura, kojim ćemo promijeniti vizuru našega grada, učiniti ga modernijim, s više mogućnosti za razvoj na području turizma i drugih gospodarskih grana“, rekao je gradonačelnik.