HKS i KU Konji Gizdavi su u ŠRC Kukavica pored Bjelovara organizirali Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju za 2020.g. u tri kategorije, za seniore, juniore i kadete. Pored toga, rezultati postignuti na ovoj utakmici bodovali su se i kao 3. kolo Croatia cupa.

Ovo natjecanje okupilo je preko 50 natjecateljskih parova, od čega i 8 njih iz Mađarske.

Najviše razloga za slavlje imala je ekipa KK Husar iz Čazme, osvojivši pehar kao najuspješnija ekipa ispred KK Garić iz Garešnice i KK Istra iz Manjadvoraca.

U pojedinačnim rezultatima u utakmici na 102 km, Prvenstvu Hrvatske za seniore, Martina Škrlec je na grlu 743 Sokol osvojila srebrnu medalju za 2. mjesto pa tako svojoj kolekciji medalja kao prvakinje u kadetima te prvakinje u juniorima dodala i ovaj vrijedan rezultat.

U juniorskoj konkurenciji na utrci od 81 km Antonio Dijanek sa grlom 9 Semsa – 2 premoćno je osvojio zlatnu medalju za 1. mjesto. U vrlo izjednačenoj utakmici u zadnjem krugu od 21 km sa prosječnom brzinom od skoro 18 km/h prestigao je sve konkurente i prvi projahao ciljnom ravninom.

U istoj utakmici  i Nela Kos sa grlom 607 Zita osvojila je vrijedno 3. mjesto i brončanu medalju i to je njezin najveći uspjeh u dosadašnjoj sportskoj karijeri.

Ukupnom rezultatu na ovom natjecanju doprinijeli su i naši mladi natjecatelji, pa je tako Maranella Turski sa grlom 615 Zarwari uspješno završila utrku, dok Josip Galović sa Srećkom i Tanja Gusić sa Santom, nakon vrlo brze utrke koja bi im osigurala 2. i 3. mjesto, nisu uspjeli spustiti puls konja na dozvoljenih 64 otkucaja pa nisu uspješno završili utrku. To je itekako dobro iskustvo za ove mlade natjecatelje koje će im u sljedećim utrkama sigurno dobro koristiti.

Predsjednik, Branko Kovačić