Pozivamo vas na književni susret s Rosie Kugli u petak, 19. lipnja 2020., u Gradsku knjižnicu Slavka Kolara Čazma, s početkom u 19 sati.

„Pisanje je moja strast.“, započinje Rosie. „Kad sjednem za kompjutor, zaboravim na sve. Ne postoji više ništa do riječi. One teku, a ja se igram s njima. S njima mogu sve i s njima mi je sve dopušteno! Svoj prvi roman napisala sam još u osnovnoj školi. Moja učiteljica, ili kako smo onda govorili ‘drugarica’, Željka Horvat-Vukelja, vodila je literarnu grupu i nadobudno smo se bacili na pisanje pjesmuljaka, ali ne samo to. Grupica ambicioznih skribomančića, dosta ambiciozno navudrena, zasukala je rukave i pokrenuli smo školske novine. Tada sam napisala svoj prvi ljubavni roman. Izlazio je u nastavcima.“
Rozina (Rosie) Kugli rođena u Zagrebu 22. 01. 1970. godine, postruci je diplomirana pravnica. Pokrenula je ciklus knjiga o životu hrvatskih sportaša, njihovim uspjesima i pobjedama. Piše ljubavne i antiljubavne romane, a ima tjednu kolumnu na portalu www.zenskaposla.hr. Nekoliko godina imala je svoju kolumnu u tjedniku „LISA“.Pobjedila na nagradnom natječaju koji je organizirao „Algoritam“ i „Grazija“, a na temu suvremena žena u suvremenom svijetu. U časopisu „Grazija“, objavljuje članke na temu muško-ženskih odnosa, kao i nekoliko članaka o anoreksiji i bulimiji. Piše za “EKO REVIJU”, u izdanju FZOEU. Priča “Kad ti život donese limune, ti zatraži tekilu i sol…” pobjedila je u nagradnom natječaju između 800 pristiglih priča iz svih krajeva svijeta i objavljena je u knjizi “RECEPTI ZA SREĆU” koji je organizirala Mirjana Bobić-Mojsilović. Dobitnica književne nagrade „STJEPKO TEŽAK“ za najbolju kratku ljubavnu priču „Moje drago serce“.