Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige,
organizira književni susret za djecu sa književnicom Tamarom Bakran. Književni susret namijenjen je učenicima prvih razreda, a autorica će predstaviti svoju slikovnicu „Pobunjena teglenica“.
Susret će se održati u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma, četvrtak 27. listopada 2016. s početkom u 13,30 sati.
Tamara Bakran (1979, Zagreb) hungarologinja je, turkologinja i diplomirana bibliotekarka. Završila je Ženske studije, apsolventica je na Doktorskome studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture. Zaposlena je u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, piše poeziju i dječju prozu, a poeziju povremeno i prevodi s mađarskoga.
Pohvaljena je 2008. godine na natječaju Goranovo proljeće za mlade pjesnike, na natječaju Milivoj Cvetnić 2012. godine osvaja prvo mjesto, a potom i nagradu Slavić 2014. godine. Objavljivana je u domaćoj periodici, čitana na prvom i trećem programu Hrvatskog radija. Autorica je pjesničkih zbirki “Mjesečevo cvijeće” i “Pastirica skakavaca”, te slikovnice “Kruna kraljice vrana” „Dječak, čudesni rogač i tajanstveni kovčeg“, „Pobunjena teglenica“, „“Posvojeni faunčić Žarko“.