U crkvi sv. Marije Magdalene u Čazmi, u petak, 24. lipnja s početkom u 19,30 sati održat će se koncert poznatog hrvatskog gitarističkog virtuoza Viktora Vidovića, u organizaciji čazmanskog Centra za kulturu.

Viktor Vidović dolazi iz poznate glazbene obitelji. Svoj prvi samostalni koncert imao je s 12 godina. S 13 godina osvajao je prva mjesta na natjecanjima u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji, kvalitetom daleko ispred rivala, generaciju iznad njega. S 14 godina upisuje Konzervatorij u Ženevi u klasi brazilske gitaristice Marie Livia Sao Marcos, pod čijim vodstvom osvaja prvo mjesto na međunarodnom glazbenom natjecanju u Ženevi, postavši tako najmlađi pobjednik u povijesti tog natjecanja, osvojivši Villa Lobos nagradu i Patek Philippe nagradu za posebnu glazbenu interpretaciju.

Studij na Ženevskom konzervatoriju završio je sa 16 godina, s diplomom i uz posebno priznanje “prvu nagradu za virtuoznosti”. Na salzburškom Mozarteumu  u dobi od 21 godinu stekao je zvanje magistra umjetnosti. Za vrijeme studija bio je nagrađen i Franz Kossak nagradom te nagradom austrijskog Ministarstva kulture. Dodijeljena mu je i posebna nagrada za interpretaciju suvremene glazbe na Međunarodnom glazbenom natjecanju u Templinu.

Pokrovitelji koncerta su Ministarstvo kulture i Grad Čazma. Ulaz je slobodan.