U povodu Dana grada, Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma organizira tradicionalni Kućni pARTy – književnost & rock’n’roll, javna čitanja na Ljetnoj sceni Knjižnice i koncert.
Kućni pARTy održat će se u petak, 10. srpnja 2020. Javna čitanja započet će u 19,00 sati, a koncert Tomislava Golubana u 20,00 sati.
U ovogodišnjem izdanju Kućnog pARTyja pišu odnosno čitaju svoja djela Radovan Dožudić, Irena Skopljak Barić, Darija Žilić i Miroslav Mićanović. U glazbenom dijelu koncert će održati Tomislav Goluban.
TOMISLAV GOLUBAN (Zabok, Hrvatsko Zagorje), blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike, jedinstven je u svojem glazbenom izričaju u kojem na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Usnu harmoniku je počeo svirati 1997. inspiriran starim majstorima bluesa. U solo/duo varijanti ili uz prateći sastav nastupao je u Americi i Europi u 20-tak različitih zemalja. Diskografiju mu čini deset studijskih albuma na kojima nalazimo delta, country i chicago blues, zydeco, rock’n’roll i etno (world) glazbu. Njegove autorske skladbe teku kao pritok rijeke Mississippi nastojeći spojiti naizgled nespojivo – hrvatske (zagorske) korijene i američki blues. Osvojio je 4 nagrade Porin, pokretač je etno blues festivala u Zagorju, educira mlade te uređuje radio emisije o blues glazbi Hrvatskom radiju.
Osvojio je 4 Diskografske nagrade Porin i 3 nagrade Status Hrvatske glazbene unije, nastupao u više od 20 različitih zemalja i 2 kontinenta (Europa i SAD), osvojio 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005. i postao indosant najpoznatijeg proizvođača usnih harmonika Hohner. Aktivan je u obrazovanju mladih pa tako u sklopu programa “Ruksak (pun) kulture”, kojeg provodi u suradnji s Ministarstvom kulture RH, svoj autorski program “Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe” predstavlja diljem Lijepe naše.
Pokretač je i organizator Zagorje Blues Etno festivala, glazbene manifestacije koja se svake godine u studenom održava u Zaboku i diljem Krapinsko-zagorske županije.
Bio je prvi hrvatski predstavnik na svjetskom natjecanju blues sastava u Memphisu (SAD), jedan je od osnivača te prvi predsjednik (2010.-2012.) udruge Hrvatske blues snage (HBS), a Boško Petrović, Zdenka Kovačiček, Tamara Obrovac, Ivica Kostelić, Ksenija Erker, Hana Hegedušić, Miroslav Evačić, Lela Kaplowitz, Adam Končić, Singrlice, Kvartet Gubec, Lidija Bajuk, Joe Filisko, Eric Noden, Mike Sponza, Raphael Wressnig, Kenneth Smith, E.G. McDaniel, …. samo su dio glazbenika koji su sudjelovali u snimanju njegove autorske glazbe.