U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan djeteta, čiji je cilj da podsjeti i senzibilizira javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Tim će povodom polaznici i odgojiteljice DV “Pčelica” Čazma točno u podne otvoriti Dječji tjedan tako što će zajedno, na glavnome gradskom trgu, napraviti veliki krug i tako ujedinjeni izreći misao vodilju Dječjeg tjedna 2014. “Ljubav djeci prije svega!” te poruku “Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!”.

U Hrvatskoj se početkom listopada različitim događanjima za djecu tradicionalno obilježava Međunarodni dan djeteta i Dječji tjedan, koji ove godine traje od 6. do 12. listopada.
U mnogim će gradovima djeca ovih dana biti u središtu pozornosti. Na raznim će pozornicama i govornicama, pokazati što sve znaju i mogu, posjetit će gradonačelnike i druge predstavnike vlasti.
Prilika je to da se pozornost javnosti usmjeri na prava i potrebe djece te da se poboljša njihov položaj i prava u društvu.
To je ujedno i prilika da se od djece dozna kako iz njihove perspektive izgleda svijet koji odrasli kroje za njih, kako ona vide svoje mjesto u obitelji, školi i društvu, kako doživljavaju skrb o djeci i obiteljima u zajednici.
Mnogim radionicama i događanjima obilježavanju Dječjeg tjedna pridružuju se Osnovna i Srednja škola Čazma te Društvo Naša djeca Čazma.

 

https://www.facebook.com/drustvonasadjeca.cazma?fref=ts