Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, prof. razgovarao je danas, 6. lipnja, u Ministarstvu zdravlja s delegacijom predvođenom zamjenikom ministra, Ivanom Bekavcem, dr.med. te pomoćnicom ministra, Delfom Radić – Krišto, dr.med. o mogućnosti ukidanja dijela laboratorijskih usluga u Domu zdravlja u Čazmi.

„Razgovor je bio vrlo sadržajan. Ukazao sam na problem mogućeg ukidanja laboratorija s kojim smo suočeni, te o održanom nizu sastanaka i dopisa koje smo uputili na tu temu. Žao mi je što nismo bili uključeni u vrijeme kad je Županija donosila Mrežu zdravstvenih ustanova“, rekao je gradonačelnik Pirak, koji je ponudio pomoć Grada Čazme, bilo u vidu iznalaženja kadrova ili nabavke opreme: „Spremni smo pomoći financijski ili drukčije, ukoliko bi to pomoglo da laboratorijske usluge ostanu u Čazmi“, zaključio je gradonačelnik.

Zamjenik ministra Bekavac iskazao je zadovoljstvo pokazanim interesom i angažmanom gradonačelnika po ovoj temi te uvažio stavove Grada Čazme. Po okončanom sastanku, gradonačelniku Piraku obećano je da neće doći do ukidanja laboratorija u Čazmi.

Ovom prilikom gradonačelniku je predstavljena i buduća reorganizacija Hitne pomoći: „Podržavam reformu zdravstva koja mi je prezentirana jer će, po onome što mi je rečeno, buduća reorganizacija Hitne ići u korist građana, a čazmanska Hitna pomoć time bi trebala biti unaprijeđena“, zaključio je gradonačelnik Pirak.