U godini čitanja, izuzetno nam je drago da možemo najaviti i ugostiti poznatog književnika Miru Gavrana. Čazmanskoj publici predstavit će se s romanom „Nekoliko ptica i jedno nebo” , te zbirkom „Priče o samoći. Književni susret s autorom, održat će se u petak, 19. studenog 2021. u 18,00 sati u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma.

„Nekoliko ptica i jedno nebo” priča je o dubokoj sumnji i istinskoj vjeri koja će na vas ostaviti dubok dojam te vam još dugo ostati u sjećanju, „Priče o samoći na sugestivan i koncizan način portretira naše suvremenike, sudbinski određene samoćom – tom dominantnom temom našeg vremena. U knjizi je autor sabrao deset neobičnih priča čiji će vam se junaci krišom zavući pod kožu.

Miro Gavran je hrvatski suvremeni romanopisac, pripovjedač, dramatičar i pisac za mlade. Prema njegovim komedijama i dramama nastalo je preko 300 kazališnih predstava koje je pogledalo više od tri milijuna ljudi. 2014. godine postaje član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i član Ruske akademije književnosti. Dobitnik je velikog broj književnih i znanstvenih nagrada u zemlji i inozemstvu, a njegova djela su prevedena na više od 30 jezika. Godine 1999. dobio je nagradu Central European Time koja se za cjelokupan opus dodjeljuje najboljim srednjoeuropskim piscima. 2003. godine je nagrađen Europskim krugom, nagradom koja se dodjeljuje za afirmaciju europskih vrijednosti u književnim tekstovima. Četiri puta je dobio nagradu za dramsko djelo Marin Držić, Hrvatskog ministarstva kulture. Za roman “Kafkin prijatelj” dodijeljena mu je Nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a 2016. godine je dobio nagradu Mato Lovrak za djelo “Ljeto za pamćenje”.

Molimo vas da poštujete propisane epidemiološke mjere, covid potvrda obvezna ili negativan test.