S obzirom na probleme koji u prometu stvara nepropisno parkiranje teretnih vozila pored mlina u Gornjem Dragancu i opasnost koju predstavljaju za sve sudionike, Grad Čazma ponudio je rješenje. Naime, iako u svojemu krugu tvrtka Granolio ima mogućnost smještanja teretnih vozila koja dopremaju sirovinu, oni nisu zainteresirani to učiniti. Stoga su Grad Čazma i čazmansko komunalno poduzeće Komunalije ponudile da se parkiralište izgradi u neposrednoj blizini tvornice, na zemljištu koje je u vlasništvu tvrtke Komunalije.

„Uz to što ugrožavaju promet, teretna vozila oštećuju komunalnu infrastrukturu koju nastojimo izgraditi i održavati za dobrobit naših građana koji ondje žive“, rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak. Također je dodao kako je uobičajeno na takvim problematičnim mjestima ustrojiti dispečersku službu ili na neki drugi način riješiti problem parkiranja, međutim u Granoliu za to nemaju sluha.

Djelatinci čazmanske Policijske postaje nadziru, kontroliraju i eventualno kažnjavaju vozače u okviru svojih ovlasti i sukladno zakonskim propisima, no u konačnici odgovornost je na tvrtki Granolio.

„Drago nam je da je tvrtka prosperitetna, dobro posluje, zapošljava određeni broj naših sugrađana i na taj način osigurava egzistenciju obiteljima s našega područja, ali ne možemo dopustiti daljnje uništavanje infrastrukture i prometni kaos“, rekao je gradonačelnik Pirak. „Do sada je tragedija na sreću izbjegnuta, ali ukoliko se ovako nastavi, s obzirom da je u blizini mlina škola, pitanje je dana kada će se dogoditi neka nesreća, u najgorem slučaju s najtežim posljedicama“, upozorava Pirak. Ukoliko se ništa ne promijeni, Grad Čazma će na javne površine u blizini mlina postaviti prometne barijere koje će fizički sprečavati parkiranje vozila na za to nepredviđenom prostoru.