Gradonačelnik Dinko Pirak u srijedu, 3. svibnja susreo se s članovima Muškog odbojkaškog kluba Čazma kako bi im čestitao na osvajanju Prvenstva 2. odbojkaške lige – sjever.

– Uspjesi naših odbojkaša više nas ne iznenađuju jer Čazma iz generacije u generaciju ima sjajne igrače, a Grad nastoji osigurati dobre uvjete svim sportskim klubovima, rekao je gradonačelnik dodavši kako se iz gradskog proračuna ove godine za sport izdvaja 150 tisuća eura, od čega, kroz Sportsku zajednicu, za rad klubova 80 tisuća eura.

Grad Čazma je od 1. siječnja ove godine vlasnik Osnovne škole Čazma, a samim time i sportske dvorane, čime je riješen dugogodišnji problem plaćanja najma dvorane, koja je sada besplatna za sve gradske klubove. Iz tog razloga, klubovi novac mogu trošiti na stvarne potrebe, a ne plaćanje korištenja dvorane. To je veliki iskorak jer je ranije na najam dvorane godišnje odlazilo i više desetaka tisuća eura, koji su sada korisnije usmjereni.

Gradonačelnik je najavio i nova ulaganja u gradske sportske terene, što će raznim klubovima otvoriti dodatne mogućnosti za treniranje.

– Čestitam još jednom na ovom krasnom uspjehu. U subotu vas čeka još jedna utakmica, svi ćemo navijati za vas da se iz Siska vratite s još jednim uspjehom, rekao je gradonačelnik i uručio tajniku, treneru i igraču MOK-a Čazma Krešimiru Donđiviću novčanu nagradu za posebne sportske uspjehe u visini od tisuću eura, za ovaj sjajan rezultat čazmanske odbojke.

Donđivić je zahvalio Gradu na podršci i uvjetima koje je MOK Čazma oduvijek želio imati, kroz besplatno korištenje dvorane i slobodne termine za treninge što se, kako je rekao, odmah osjeti na rezultatima. Dodao je kako je ponosan na sve, a posebno mlađe igrače.

– Od ove godine nastupamo s 5 kategorija, što nismo nikada do sada. Igraju U-13, U-15 i U-17 i sve selekcije su igrale prvenstvo središnje Hrvatske. Juniori su treći, kao i mala odbojka, dok su kadeti četvrti. To je možda još i bitnije od uspjeha seniora, rekao je i dodao kako su ovaj vikend pred seniorima kvalifikacije za Superligu koje se igraju u Sisku, a protivnici su im domaćin Sisak, Gornja Vežica i Željezničar iz Osijeka.

– Moram priznati da nemamo nekakav imperativ da uđemo u Superligu. Ako uđemo super, ako ne, neće biti smak svijeta jer u najavi je osnivanje Prve lige na nivou Hrvatske koja bi bila možda i primjerenija Gradu Čazmi i nama kao Klubu. U Superligi postoji 6 – 7 klubova koji su financijski moćniji i jači od nas tako da, u pravilu, očekujemo Prvu ligu koja bi bila primjerenija našoj kvaliteti i našem gradu, rekao je Donđivić.

Leon Kupsjak jedan je od mladih odbojkaša Čazme koji u zadnje vrijeme igra sve bolje i ima sve veću minutažu, a ovog vikenda očekuje odlično izdanje Čazme i ulazak u Superligu.

– Očekujem pobjedu u sve tri utakmice, da nastavimo niz, a ekipa i ja ćemo se potruditi da to tako i bude, rekao je.

Čazma će prvu utakmicu kvalifikacija igrati u subotu, 6. svibnja u 12 sati protiv Gornje Vežice. Druga je na rasporedu istoga dana od 20 sati protiv domaćina Siska, a treću će igrati u nedjelju 7. svibnja u 10 sati protiv osječkog Željezničara. Utakmice se igraju u Sportskoj dvorani Zeleni brijeg u Sisku.

Našim odbojkašima želimo uspjeh!

Foto: D. Kirin