„Bela kobasa“ je u četvrtak, 5. prosinca, u Ivanić Gradu prezentirana kao jedan od dvaju izvornih moslavačkih specijaliteta hrane. Za manje upućene treba pojasniti da je to zapravo „Moslavačka brašnjača“, jer iako s dva naziva zapravo je jedan proizvod. Jednako tako valja naglasiti da smo upravo mi u Čazmi prvi u javnosti, 2009 godine, prezentirali našu brašnjaču, kroz naredne tri manifestacije pod nazivom „Festival moslavačke brašnjače“. U ivanić Gradu su otišli korak dalje i naša brašnjača – „bela kobasa“ postala je i službeno specijalitet kao robna marka Moslavine, na putu do konačnog priznanja kao brend Moslavine. Čestitamo Ivanić građanima na hrabrom putu zaštite našeg zajendičkog moslavačkog kolinjskog proizvoda, kojega su danas imali priliku kušati sudionici skupa u Ivanić Gradu, gdje su bili i gradonačelnik Dinko Pirak i direktorica Turističke zajednice grada Čazme Martina Dončević.
Tekst: Franjo Jagatić