Gradonačelnik Dinko Pirak sa suradnicima prisustvovao je svečanoj sjednici Vijeća slovenske Općine Radlje ob Dravi, s kojom je Grad Čazma potpisao sporazum o prijateljstvu.

Općina Radlje ob Dravi nalazi se u srcu doline istoimene rijeke, između Dravograda i Maribora, u blizini granice s Austrijom. S jedne strane okružuje ju brdo Kozjak, a s druge Pohorje, prekriveno jednom od najljepših šuma u Sloveniji. U službenim zapisima prvi se put spominje prije više od 850 godina.

Za obližnja naselja, Radlje ob Dravi važno je poslovno središte, a jedna od gospodarski jačih grana svakako je uzgoj hmelja. Prema popisu stanovnika iz 2002. godine, u Radlju ob Dravi živi nešto više od 6000 stanovnika.

Na čelu je načelnik Alan Bukovnik koji, sa svojim suradnicima, uspješno vodi općinu Radlje već tri mandata.

Radlje ob Dravi općina je uspješna u povlačenju novca iz europskih fondova, zahvaljujući čemu su u posljednjih nekoliko godina uložili značajna sredstva u komunalnu, sportsku, turističku i kulturnu infrastrukturu te za razvoj gospodarskih projekata. U tome ih Grad Čazma želi pratiti i od njih učiti: „S Radljem ob Dravi uspješno smo realizirali prekograničnu suradnju, a u provedbi je još jedan sličan projekt. Voljeli bismo preslikati i neke druge. Zanimljiv nam je projekt punionice za električna vozila, a ovoga smo puta vidjeli i zanimljiv projekt – urbani biciklistički park, za koji smatramo da bismo mogli realizirati kod nas“, rekao je gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak.

Baš kao što je praksa i hrvatskih gradova i općina, na svečanoj sjednici Općine Radlje dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama te je upriličen kulturno-umjetnički program.

picture 038'

bicikl