Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak susreo se s predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Čazme Damirom Margetanom i tajnikom Ivanom Golcem.

„Pri kraju godine možemo konstatirati da je suradnja između VZ i Grada Čazme na vrlo visokom nivou“, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak, napomenuvši kako su sve dotacije za vatrogastvo u ovoj godini isplaćene u potpunosti.

Damir Margetan pritom je dodao kako se kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta i usavršavanju djelatnika putem edukacija:„Većina novca uložena je također u obnovu opreme te brigu o povjerenoj imovini“, zaključio je.

U sljedećoj godini najviše pozornosti i novca bit će usmjereno u projektiranje i gradnju Vatrogasnog centra u Čazmi:„U fazi je odabir izvođača za projektnu dokumentaciju, a ukoliko sve bude teklo prema planu, početku gradnje nadamo se već na proljeće“, rekao je gradonačelnik.

Grad Čazma ponosi se vatrogascima aktivnima već 140 godina koji su uključeni u svakodnevni život grada i sudjeluju u svim gradskim manifestacijama. Vatrogasna zajednica Grada Čazme jedna je od desetak najstarijih u Hrvatskoj, a najmlađe društvo datira otprije 50-ak godina, što potvrđuje tradiciju vatrogastva u našem kraju. Tradicionalno uspješni na gradskim i županijskim natjecanjima, čazmanski vatrogasci, i to čak 7 ekipa, nagodinu će prvi puta predstavljati grad Čazmu na državnom natjecanju koje će se održati u Puli.

prijam vatr'