O lijepa, o draga, o slatka slobodo…
Življenja, govora, izbora, promišljanja, mašte, pristupa, čitanja, knjige!
Mnogi te danas zazivaju u mraku ratnih sukoba, a mi te tražimo na stranicama knjiga, šireći spoznaje o tebi i tvojem značaju. Uz njihovu pomoć, dajemo ti nove definicije, učimo se prepoznavati situacije u kojima si izostala, shvaćamo kolika krila daješ svemu ondje gdje si prisutna.
Zahvaljujući tebi, o lijepa, o draga, posjećujemo predjele u koje nas noge još nisu odvele, susrećemo ljude koje nam oči još nisu vidjele; pod tvojim okriljem na knjiškim stranicama putujemo kroz prostor i vrijeme.
U Noći knjige 2022. ispisujemo ti odu u čitavoj lepezi tvojih mnogostrukih značenja. A slaveći te, istražujemo i što sve za nas predstavljaš, kako te živimo, izražavamo, kojim te bojama oslikavamo.

Program Noć knjige u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma
22. – 29. 04. Izložba knjiga O lijepa, o draga, o slatka slobodo…
– tema slobode u književnim djelima hrvatske i svjetske književnosti
22.04.2022. u 19,00 sati promocija romana “Bezdan u plamenu”
sudjeluju autor Nenad Stojković i urednik romana Ilija Aščić
Bezdan u plamenu višeslojna bogata saga, povijesni, pikarski roman, pustolovni i ratni spektakl, priča o pokušajima ljudskosti i ljubavi u doba očaja i mržnje, drama u potrazi za nadom. Autor sjajno spaja sve ove elemente i dočarava ono što je prošlost ostavila nenapisanim kao putokaz za buduće putnike, svjetionik sjećanja u beskrajnoj noći vremena.

25.04.2022. u 10,00 sati književni susret za djecu
Josip Pjer Petrlić: Zagonetni tragovi
Ova knjiga uvodite vas u pravu pustolovinu, upoznaje vas s nekim neobičnim zgodama šumskih životinja i fantastičnim svijetom koji se krije u sjeni hrastova, jela, bukvi, smreka, borova i grabova.