Grad Čazma odlučio se za nov način komunikacije s građanima, putem besplatne mobilne usluge. Za korištenje iste potreban je “pametni” telefon i Origigi aplikacija. Svatko tko posjeduje “pametni” telefon i to želi, može „skinuti“ navedenu aplikaciju, registrirati se i skenirati kod. Nakon toga, na mobilni telefon stići će podatci o vlasniku koda, odnosno onome što on predstavlja (primjerice kulturna znamenitost, turističko odredište, institucija ili osoba), u ovom slučaju gradonačelnik. Također, na predloženi upitnik moći ćete postavljati pitanja i na taj način izravno komunicirati s gradonačelnikom. Na Vaš mobilni uređaj stizat će i informacije i obavijesti o svim događanjima u gradu, sve potpuno besplatno.
Za početak, informiranje putem koda odabrala je Gradska uprava, slijedit će je Turistička zajednica, a potom vjerojatno i druge ustanove i institucije.

“Smatramo da je ovaj suvremen način značajan iskorak u komunikaciji s građanima, koji će svakodnevno, potpuno besplatno i vrlo jednostavno moći dostavljati prijedloge i upite te biti informirani o najvažnijim događanjima i projektima”, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Origigi – kod

kod