Poštovani roditelji,

Upravni odjel za poslove državne uprave u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji donio je „Plan upisa djece u I. razred osnovne škole za 2024./2025. školsku godinu na području Bjelovarsko-bilogorske županije“, koji se nalazi u prilogu.  
U njemu možete pročitati cjelokupan postupak upisa djece u prvi razred.
U prilogu se nalazi i njihova obavijest za roditelje.

Obveznici upisa u osnovnu školu za školsku 2024./2025. godinu su djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2018. godine i djeca kojoj je u školskoj godini 2023./2024. odgođen upis u prvi razred.

Prijave za upis

Od ove su godine roditelji obavezni napraviti  prijavu za upis u 1. razred elektroničkim putem, putem Nacionalnog informacijskog sustava preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr do 31. ožujka 2024. U sustav za  elektroničke upise ulazi se preko portala e- Građani.

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama su otvorene od 1. veljače, a za sve ostale od 22. veljače do 31. ožujka.

Roditelji prijavu za upis trebaju učiniti samostalno putem sustava e- Građani. Molimo roditelje da na vrijeme pribave vjerodajnice za ulazak u portal u svojim bankama ili Financijske agencije (FINA). Oni roditelji koji nemaju  i iz opravdanih razloga ne mogu pribaviti vjerodajnice za ulazak u portal  mogu se javiti u školu 26. i 27. ožujka te će to umjesto njih učiniti stručne  suradnice.

Upis u školu izvan upisnog područja

Roditelji koji dijete žele upisati u našu školu, a ne pripadaju školi prema upisnom području trebaju podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za poslove državne uprave (gđi Snježana Bačmaj, Milana Novačića 13, snjezana.bacmaj@bbz.hr), osobno ili mailom na propisanom obrascu Zahtjev za upis u školu drugog upisnog područja koji prilažemo. Napominjemo da se zahtjev više ne podnosi školi kao prijašnjih godina. Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta obavlja se u školi kojoj dijete pripada prema upisnom području, u predviđenom terminu pregleda.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece u OŠ Čazma obavljat će se od 02. do 09. travnja, prema terminima koji se nalaze u prilogu u dokumentu „Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta“.
Molimo sve roditelje da prema početnim slovima prezimena djeteta pronađu termin za svoje dijete i tada dođu na pregled s djetetom u školu.
Na pregled je potrebno donijeti medicinsku dokumentaciju (nalaz psihologa, logopeda, neurologa i sl.)., a koja je važna za upis u  školu.
Pregledi će se obavljati u matičnoj školi na adresi Alojza Vulinca 22, Čazma. 
Kao i prošle godine, roditelji više neće dobiti poziv na kućnu adresu, već je termin objavljen isključivo na web stranici škole i na ulazima na školskih zgrada.
Za sve eventualne nejasnoće i pitanja, možete se obratiti školskoj logopedinji Gordani Jančić, pedagoginji  Ivani Kovačević Bikić i psihologinji Ivi Pavičić. Kontakti se nalaze na web stranici škole.
Termin za pregled kod školske liječnice prijavljujete putem aplikacije HZJZ. Ove godine pregledi će se održati u Domu zdravlja u Čazmi.

Potvrda o spremnosti djeteta za upis u školu

Nakon završenog postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, škola izdaje potvrdu o psihofizičkom stanju djeteta za upis u prvi razred (Obrazac 5.).
Roditelji Obrazac podižu u školi u tajništvu od 5. lipnja  do 7. lipnja 2024. godine od 7 do 15 sati. 

Upis u prvi razred

U našoj školi upis u prvi razred bit će 25. lipnja 2023. godine od 10 do 13 sati za sve buduće učenike matične i područnih škola.
Detaljnije informacije o upisu dobit ćete na pregledu.