Iako na prvu možda ne izgleda tako, prvo biološko kupalište u Hrvatskoj – ono u Čazmi – uistinu je pri završetku. U to se danas uvjerio i gradonačelnik Dinko Pirak, koji je sa suradnicima obišao gradilište. Najveći i najzahtjevniji građevinski radovi su gotovi, preostalo je samo “peglanje” – uređenje sunčališta i hortikultura, a u tijeku je postavljanje zaštitne folije i bazenske tehnologije.

„Čazmanski biološki bazen oblikovan je tako da prati granice lokacije i u konačnici će izgledati kao da je oduvijek postojao na tome mjestu. Oko samog bazena nalazit će se i poučno tematska staza, gdje će se postaviti edukativne ploče o flori i fauni čazmanskog područja“, rekla je Dajana Petrina, voditeljica projekta Čazma Natura, vrijednog 26 milijuna kn, u sklopu kojega se gradi biološko kupalište.

Kompletan završetak radova bit će potkraj svibnja, a onda slijedi traženje i, nadamo se, dobivanje uporabne dozvole. Tako da se ove sezone definitivno kupamo na čazmanskom bazenu!

Pored toga, na bazenu će raditi i ugostiteljski objekt za najam kojega će uskoro biti raspisan natječaj. Također, bit će i zapošljavanja, većinom sezonskog, no u svakom slučaju otvorit će se nova radna mjesta. Naravno, trebat će i spasilac pa ukoliko ima onih koji bi se time željeli baviti, mogu se informirati na stranicama Hrvatskog Crvenog križa koji financira obuku za spasitelje. Link je https://www.hck.hr/…/prijavite-se-na-tecaj-za…/11251…