U četvrtak, 6. rujna u 10 sati gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak sa suradnicima će posjetiti Dječji vrtić „Pčelica“ i obići radove na unutarnjem uređenju koji su u tijeku.

Riječ je o projektu vrijednom 480.000 kuna koji, po provedenom natječaju Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, s 317.000 kuna financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a ostatak iznosa od 160.000 kn financira Grad Čazma, nositelj projekta.

Projekt obuhvaća obnovu starog dijela dječjeg vrtića – zamjenu stropova, rasvjete i obnovu podova u četiri prostorije te sanaciju sportske dvorane od utjecaja vlage.

Nakon vrtića, gradonačelnik će obići i radove na društvenom domu u Grabovnici.

Po uzoru na domove u Dragancu i Milaševcu, koje je Grad Čazma, uz pomoć sportskih udruga i pojedinaca, preuredio u sportske dvorane i opremio sportskom opremom, Grad Čazma prijavio se i na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, na Program održivog razvoja lokalne zajednice, za rekonstrukciju društvenog doma u Grabovnici.

Za projekt „U igri i učenju zajedno“, Grad Čazma ostvario je financijsku potporu u iznosu od 200.000 kn.  Projekt obuhvaća obnovu doma u Grabovnici, koji će biti prilagođen za potrebe sportske dvorane Područne škole Grabovnica.

Obnova obuhvaća obnovu krovišta, zamjenu stolarije, unutarnje uređenje, uvođenje centralnog grijanja i nabavu sportske opreme. Projekt je vrijedan 600.000 kn te će preostali iznos financirati Grad Čazma.